Success Story – Romso

Success Story – Romso

The pandemic caused Romsøes Conditori to turn over all stones to make operations more efficient. Managing director Anders Voll can be happy about a digitization that saves the company one man-year.

Photo: Kristofer Ryde, Negative
Photo: Kristofer Ryde, Negative

Pandemien slo inn som en tsunami hos tradisjonsrike Romsøes Conditori. De endevendte hver stein for å effektivisere. Bare på overgangen til My Food Office sparer bedriften nå et årsverk.

Romsøes Conditori fikk, som mange andre, en tøff start på pandemien. De stengte ned hele bedriften og åpnet gradvis opp etter hvert som samfunnet kom tilbake til hverdagen. Nedstengningen satte i gang en rekke prosesser i den tradisjonsrike bedriften. De snudde hver stein for å effektivisere og forbedre bedriften for å stå best mulig rustet fremover. De la ned to ulønnsomme utsalg, gikk gjennom varesortimentet, produksjonsprosessene og logistikken – ja alle deler av bedriften. Innføringen av My Food Office var ett av mange tiltak for å effektivisere virksomheten.

Daglig leder Anders Voll forteller om en krevende tid, men at tiltakene i sum har gitt stor tro på fremtiden for det familiedrevne håndverksbakeriet i Stavanger som nærmer seg 100 år. Men da Norge stengte ned var eierne i tvil om bedriften ville oppleve å feire det store jubileet. Situasjonen gjorde det nødvending å snu hver stein i bedriften.

Ville effektivisere

– Da vi satte oss ned for å se etter forbedringer, var også produksjons- og ordresystem naturlig å vurdere grundig, sier Anders og fortsetter:

– Vi ville effektivisere. Vi lette etter et fremtidsrettet og skybasert system. Det fant vi i My Food Office. Nå kan vi jobbe hvor som helst i fra og er ikke tvunget til å sitte på kontoret. Det gir større fleksibilitet og gjør det lett å gjøre oppgaver på kveld og helg ved behov, uten å dra på jobb. Ikke minst gir det ønsket fleksibilitet i ferier, når du er på reise eller ved sykdom. Systemet har ikke minst vært en ubetinget fordel under pandemien.

– Dette var et valg for å utvikle bedriften fremover. Vi ville ha alt i ett system. Nå har vi etiketter, allergener, oppskrifter og data i ett og samme system som vi har tilgang uansett hvor vi er. Overgangen til nytt system ga oss også en nyttig gjennomgang av produkter og rutiner. Systemet fungerte fra dag en og har gitt oss en ny hverdag, sier Anders som er andre generasjon i bedriften.

Foto: Kristofer Ryde, Negative
With My Food Office, Romsøes Conditori has gained full control and a good overview.
Foto: Kristofer Ryde, Negative

Sparer et årsverk

– Hvor mye tid sparer dere med My Food Office?
– Jeg vil tro vi sparer 2-3 timer per dag på kontoret. Før måtte vi gjerne ringe og mase for å få inn dagens bestillinger. I tillegg sparer nok hver av våre fem butikker en time hver. Hvis vi summerer dette sparer vi kanskje inn et årsverk som kan brukes til andre oppgaver i bedriften.

– Med nytt system har mye manuelt arbeid blitt borte. Ukeslister, bestillingslister, hovedordre til dagen etter – alt kan butikkene og kundene logge seg på å legge inn og justere. Med få tastetrykk overføres fakturainformasjonen til regnskapskontoret som står for fakturering og betalingsoppfølging.

– I tillegg liker vi også at My Food Office er fremoverlent og tenker videreutvikling av programmet og funksjonaliteten. Jeg har hørt snakk om en ny modul for å redusere svinn i bakeriene. Det er noe vi har veldig lyst til å være med på. Vi setter pris på å ha en leverandør som forstår våre utfordringer og som bidrar til å utvikle oss som bedrift og setter nye standarder for bransjen, sier Anders Voll.

Romsøes Conditori er et tradisjonsrikt og familiedrevet håndverksbakeri og et av Stavangers eldste konditorier.

Need more information to be sure about your decision? Book a demo!

All you need, fully integrated in one platform.

My Products

MyFoodOffice Menu ™

Some description comes here

Consumer App

Some description comes here

My Business

Packing

Some description comes here

Route Management

Some description comes here

My Integration

API

Cut out needless data entry from one system to another.

WooCommerce Plugin

Some description comes here